Ascendia S.A. Editor online de cursuri LIVRESQLearning Management System CoffeeLMSCursuri micro-learning eJourneysCursuri autorizate A.D.R. Pentru IMM-uriDezvoltare cursuri la comandă BespokeAflă mai multe despre noi investitoriportofoliuNoutățiCarierăcontact

Află mai multe despre noi

De mai bine de 16 ani, Ascendia a căutat să ofere un nivel înalt de excelență în domeniul e-Learning. Ne ținem la curent cu tendințele moderne și inovatoare în e-learning, acordând o atenție deosebită pentru a furniza experiențe de învățare personalizate și eficiente.
homeAflă mai multe despre noi

Povestea Ascendia

De la origini până în prezent! Și cu bune și cu mai puțin bune.

Ascendia S.A. a fost infiintata in anul 2007, sub numele de Ascendia Design S.R.L., avand ca actionar unic pe dl. Cosmin Malureanu, care a ocupat si ocupa in continuare functia de Administrator Unic si pe cea de Director General.

Societatea a avut, inca de la inceput, domeniul de activitate axat pe industria IT si anume dezvoltarea de software, cu preponderenta software educational. Din 2007 pana in 2012 activitatea societatii s-a axat in principal pe furnizarea de servicii de outsourcing, dezvoltand produse de eLearning pentru beneficiari terti. Anul 2012 s-a remarcat in activitatea companiei ca fiind momentul in care societatea a lansat in SUA un manual digital interactiv pe tehnologie Apple, care a avut un succes important si a determinat o schimbare in directia de dezvoltare pentru Ascendia.

Din acel an, societatea s-a orientat spre dezvoltarea de produse proprii si servicii aferente acestora, determinand proiectarea unor noi linii de business. In acest fel a luat nastere colectia de produse educationale in format digital sub numele ”EduTeca” pentru copiii prescolari, dar si o platforma proprie de management a procesului de invatare – Learning Management System.

Din 2013, Ascendia a inceput accesarea de fonduri prin proiecte cu finantare nationala sau europeana, astfel beneficiind de acces catre cateva proiecte atat in calitate de beneficiar cat si de partener, printre care se numara proiectul POS-CCE, proiectul POS-DRU, dar si doua proiecte de cercetare in domeniul educatiei la calculator.

Tot in perioada anului 2013, unul dintre produsele educationale pentru copii a castigat premiul “The European Award for Best Content for Kids” - Romania, premiu acordat de Comisia Europeana.
In 2014, Ascendia a extins Colectia EduTeca cu manuale digitale pentru copiii claselor I si a II-a, devenind furnizor al Ministerului Educatiei din Romania pentru manuale digitale de Comunicare in limba romana, manualele digitale reprezentand o directie clara in posibilitatile de dezvoltare pe viitor ale companiei.

In anul 2016, compania a fost transformata in Societate pe Actiuni sub numele de Ascendia. Tot in acest an, societatea a fost admisa la tranzactionare prin sistemul SMT al Bursei de Valori Bucuresti, categoria Premium sub simbolul bursier ASC.

In anul 2017, pe langa produsele deja detinute in portofoliu, Ascendia incepe sa dezvolte platforma de logopedie digitala www.timlogo.ro, platforma de eLearning conexa domeniului medical, precum si platforma de creare de continut educational digital www.livresq.com.

In partea a doua a anului 2018 este lansata platforma logopedica www.timlogo.ro. Se continua dezvoltarea la www.livresq.com, astfel incat in 2019, compania sa isi imbogateasca si sa isi diversifice sursele de venituri din vanzarile accesului la noile solutii.

In anul 2020, compania reuseste o adaptare rapida la noile conditii impuse de restrictiile COVID-19 si trecerea intr-un regim preponderent de telemunca, iar printre cele mai importante evenimente si actiuni desfasurate pe parcursul acestui an se numara semnarea unui parteneriat cu Trend Consult si lansarea primului pachet de cursuri eLearning ”off the shelf”, sub brandul eJourneys, presupunand construirea si distribuirea de cursuri online care vizeaza schimbari concrete, specifice, in comportamentul oamenilor.

Anul 2021 s-a caracterizat pentru societate prin comercializarea produselor si serviciilor proprii, dublate de investitii pentru dezvoltarea si extinderea lor. Activitatea companiei a fost sustinuta de divizia de e-learning pentru companii si de LIVRESQ, unealta pentru dezvoltarea de cursuri e-learning si nu numai. Toate produsele proprii au adus venituri semnificative, in crestere importanta fata de 2020.

De asemenea, anul 2021 s-a remarcat pentru companie prin semnarea, in calitate de membru al consortiului castigator, a contractului cu Agentia de Administrare a Retelei Nationale de Informatica pentru Educatie si Cercetare, in calitate de Autoritate Contractanta, care vizeaza “furnizare produse - platforma digitala cu resurse educationale deschise (Edulib)”. In cadrul acestui proiect Ascendia va furniza servicii de dezvoltare de continut e-learning si licente LIVRESQ, valoarea contractului pentru compania depasind 3.500.000 euro.

Povestea Ascendia